Osteopatia


Varaa aika Osteopatiaan Tästä

 

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on käsin tehtävä terapiamuoto, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön hoitamiseen ja tasapainottamiseen. Osteopaatti käyttää erilaisia ​​manuaalisia tekniikoita, kuten manipulaatioita, mobilisaatioita, venytyksiä ja pehmytkudoskäsittelyjä, auttaakseen kehoa parantamaan sen toimintaa ja lievittämään kipua ja muita oireita.

Osteopatian perusajatuksena on, että keho pyrkii parantamaan itse itseään, ja osteopaatti auttaa tukemaan tätä prosessia. Osteopaatti tarkastelee kehon eri osien toimintaa yhdessä ja pyrkii löytämään mahdollisia toimintahäiriöitä, jotka voivat johtaa oireisiin. Hoidon tavoitteena on palauttaa kehon luonnollinen liikkuvuus ja tasapaino.

Osteopatiaa käytetään usein selkärangan ja nivelten ongelmien hoitamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös monien muiden vaivojen, kuten päänsärkyjen, ruoansulatushäiriöiden, hengitysvaikeuksien ja stressin hoitoon.

 

Tässä on viisi erilaista tilannetta, joissa osteopatia voi auttaa:

  1. Selkäkipu: Osteopatia voi auttaa lievittämään selkäkipua ja parantamaan selkärangan liikkuvuutta. Osteopaatti voi käyttää erilaisia manuaalisia tekniikoita, kuten manipulaatioita ja mobilisaatioita, auttaakseen palauttamaan selkärangan normaalin liikkuvuuden.

  2. Päänsärky: Osteopatia voi auttaa lievittämään erilaisia päänsärkyjä, kuten jännityspäänsärkyä ja migreeniä. Osteopaatti voi käyttää erilaisia tekniikoita, kuten pehmytkudoksen käsittelyä ja lihasten rentouttamista, auttaakseen vähentämään päänsäryn aiheuttamaa kipua ja jännitystä.

  3. Raskaus ja synnytys: Osteopatia voi auttaa raskaana olevia naisia ​​lievittämään selkä- ja lantion alueen kipuja sekä parantamaan synnytysvalmiutta. Osteopaatti voi käyttää erilaisia tekniikoita, kuten faskiaalisia tekniikoita ja mobilisaatioita, auttaakseen rentouttamaan lihaksia ja parantamaan lantion alueen liikkuvuutta.

  4. Ruoansulatushäiriöt: Osteopatia voi auttaa lievittämään ruoansulatushäiriöitä, kuten närästystä, ummetusta ja turvotusta. Osteopaatti voi käyttää erilaisia tekniikoita, kuten pehmytkudoksen käsittelyä ja vatsalihasten rentouttamista, auttaakseen vähentämään vatsan alueen jännitystä ja parantamaan suoliston toimintaa.

  5. Stressi ja ahdistus: Osteopatia voi auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta, jotka voivat aiheuttaa lihaskireyttä ja kehon epätasapainoa. Osteopaatti voi käyttää erilaisia tekniikoita, kuten hengitysharjoituksia ja rentouttavia manuaalisia tekniikoita, auttaakseen vähentämään stressiä ja ahdistusta kehossa.


Varaa aika Osteopatiaan TÄSTÄ

  • Aleksi

    Hei, olen Aleksi. Olen tehnyt osteopaatin töitä vuodesta 2010 sekä yksityisvastaanotolla, että myös Suomen kansallisbaletissa.

    Laadukkaan käsittelyn lisäksi koen, että hyvä vuorovaikutus on ensisijaisen tärkeää tehokkaassa hoidossa. Hoidon tai käynnin fokus lähtee asiakkaan tarpeista ja toiveista: joskus on paras keskittyä käsittelyllä saamaan kehoa rennoksi ja joustavaksi, toisinaan pohtia tarkemmin, miten kivun voisi saada omaan hallintaan. Hoidon voimakkuus säädetään yksilöllisesti. Yhden keho reagoi parhaiten herkkään käsittelyyn, toisella tarvitaan voimakkaampia otteita. Hoitoon tulon syy voi olla krooninen kipu, pieni jumitus tai vain tarve saada kehosta stressi pois. Ohjaan myös tarvittaessa omatoimisi harjoitteita ja teen harjoitusohjelmia kuntoutuksen tueksi tai kunnon kehittämiseksi.

Haluatko kysyä meiltä jotain?